Blog

3 video conferencing oplossingen uitgelicht door Hendrikx ITC

3 video conferencing oplossingen uitgelicht door Hendrikx ITC

Sinds het Corona-tijdperk zijn we genoodzaakt om meetings te organiseren met behulp van video conferencing oplossingen. De afgelopen maanden hebben we een hele lijst aan oplossingen voorbij zien komen. We lichten er een drie-tal uit: Jitsi, Zoom en Microsofts Teams.

Jitsi

Jitsi was voor het Corana-tijdperk al onze officiële video conferencing oplossing. Het is een open source product. Dat past erg bij onze bedrijfsfilosofie van duurzame vooruitgang. Er is een desktop– en een webclient. Vooral de eenvoud waarmee een nieuwe meeting opgezet kan worden (maak een url aan op de website) maakt de oplossing erg laagdrempelig in gebruik.

Zoom

Zoom komen we regelmatig tegen bij onze klanten en relaties. Sinds de security issues van de afgelopen maanden, is het nu verplicht met een wachtkamer en/of wachtwoord te werken. Ik heb Zoom-meetings bijgewoond met meer dan 30 deelnemers zonder problemen op gebied van geluid- en beeldkwaliteit.

Teams

Microsofts Teams is vanwege onze Linux georiënteerde organisatie geen vanzelfsprekende optie. Na installatie van een extra module functioneert Teams goed op Linux platforms.

Conclusie

De drie genoemde oplossingen functioneren alle op zowel Linux, Apple als MS Windows. Ondanks dat Jitsi niet eens voorkomt in het Gartner Magic Quadrant for Meeting Solutions, blijft deze oplossing onze nummer 1. Naast dat het open source en laagdrempelig is, is volgens de Autoriteit Persoonsgegevens, Jitsi de enige van de drie genoemde oplossingen die geen extra gegevens (zoals gespreksgegevens) verzamelt!

Other articles