De risico’s van data science

Data science is momenteel sterk in opkomst.

Het maakt mogelijk om informatie uit grote hoeveelheden data te destilleren en legt verbanden die voorheen niet gelegd konden worden. De mogelijkheden lijken onbeperkt. Toch kleven er risico’s aan data science. Zo kan de informatie die wordt gebruikt voor de analyse vertrouwelijk van aard zijn of persoonsgegevens bevatten. Het is daarom belangrijk om de processen rondom data science zo in te richten dat er voldoende controle aanwezig is zodat voldaan wordt aan wet en regelgeving.

Hendrikx ITC helpt organisaties met het ontsluiten en combineren van databronnen en beschikt daarnaast over de juiste kennis en ervaring om dit op een gecontroleerde manier te doen. Het samenvoegen van datasets of matching is conform de AVG een hoog risico verwerking waarbij een DPIA verplicht is. Wij hebben de expertise in het opstellen van een DPIA, implementeren van beheersmaatregelen en het organiseren van toezicht in de vorm van (interne) audits.

Op woensdag 4 november van 11.00 – 12.00 uur organiseert Hendrikx ITC een webinar over onder meer deze materie. Meld je aan via aanmelding@hendrikx-itc.nl