Blog

Hendrikx ITC en de Dutch Grand Prix in Zandvoort

Het zal niemand zijn ontgaan dat het weekend van 4 en 5 september de Dutch Grand Prix heeft plaatsgevonden.

Wist je al dat Hendrikx ITC hier ook aan bijgedragen heeft?

 

Met een geschat aantal van 105.000 bezoekers betekent dit voor telecomaanbieders als KPN, Vodafone en T-Mobile veel voor wat betreft de belasting van het telefonie netwerk. Dat er een piek in dataverkeer heeft plaatsgevonden zal dan ook niemand verbazen.

 

Een weekend zoals die van tijdens de Dutch Grand Prix is daarmee ook voor Hendrikx-ITC een belangrijk weekend. Hoewel wij voor de bezoekers niet zichtbaar zijn, leveren wij achter de schermen een substantiële bijdrage aan de performance van het mobiele dataverkeer.

 

Wat is dan die bijdrage van Hendrikx-ITC in dit race evenement?  

 

Wanneer er een grote mensen massa aanspraak maakt op een telefonie zendmast en deze daar niet op is berekend zal deze in congestie (overbelasting van de zendmast) gaan. Het verkeer wordt dan door gesluisd naar de dichtstbijzijnde zendmast waardoor deze ook een hogere databelasting krijgt te verwerken.

 

Risico is dat een domino-effect zich dan voordoet. Om dit te voorkomen dragen de ontwikkelde applicaties van Hendrikx-ITC bij aan een stabiele data performance.

 

Bij Hendrikx-ITC denken we in mogelijkheden en zijn we in staat via onze software tools real time monitoring van het netwerk weer te geven.

 

Hiermee kunnen wij de beschikbaarheid van het netwerk garanderen door middel van incident management en performance management. Bovendien verwerken wij hiermee de datastromen welke zich voordoen tussen de bestaande en de extra geplaatste zendmasten. Dit allemaal visueel weergeven in een overzichtelijk dashboard.

 

Zo levert Hendrikx-ITC klantwaarde aan bijvoorbeeld KPN voor stabiliteit op dit internationale Formule 1 race-evenement.

 

Tijdens het Dutch Grand Prix weekend hebben enkele engineers van Hendrikx-ITC  stand-by gestaan om te garanderen dat onze klanten de kwaliteit van de mobiele netwerken kunnen blijven  monitoren en direct kunnen opschalen waar nodig.

Geïnteresseerd in real-time monitoring van netwerken of dataverwerking in het algemeen?

 

Stuur ons vrijblijvend een bericht, en wij bellen u!

Other articles