Hendrikx ITC en de Dutch Grand Prix in Zandvoort

Het zal niemand zijn ontgaan dat het weekend van 4 en 5 september de Dutch Grand Prix heeft plaatsgevonden.

Wistu dat Hendrikx ITC hier ook aan heeft bijgedragen?

Met een geschat aantal van 105.000 bezoekers betekent dit voor telecomaanbieders als KPN, Vodafone en T-Mobile veel belasting van het telefoonnetwerk. Dat er een piek was in het dataverkeer zal dan ook niemand verbazen.

Een weekend als de Grand Prix van Nederland is dan ook een belangrijk weekend voor Hendrikx-ITC. Hoewel wij niet zichtbaar zijn voor de bezoekers, leveren wij achter de schermen een aanzienlijke bijdrage aan de prestaties van het mobiele dataverkeer.

Dus wat is de bijdrage van Hendrikx-ITC aan dit race-evenement?

Wanneer een grote menigte aanspraak maakt op een telefoonmast en deze daarvoor niet is ontworpen, zal deze in congestie raken (overbelasting van de mast). Het verkeer zal dan worden omgeleid naar de dichtstbijzijnde toren, die ook een hogere datalast zal moeten verwerken.

Het risico is dat er dan een domino-effect optreedt. Om dit te voorkomen heeft Hendrikx-ITC toepassingen ontwikkeld die bijdragen aan een stabiele dataprestatie.

Bij Hendrikx-ITC denken we in mogelijkheden en zijn we in staat om real time monitoring van het netwerk weer te geven via onze software tools.

Dit stelt ons in staat de beschikbaarheid van het netwerk te garanderen via incident management en performance management. Bovendien verwerken wij de datastromen die zich voordoen tussen de bestaande en de extra masten. Dit alles wordt visueel weergegeven in een overzichtelijk dashboard.

Hendrikx-ITC levert klantwaarde aan bijvoorbeeld KPN voor stabiliteit tijdens dit internationale Formule 1 race evenement.

Tijdens het Nederlandse Grand Prix weekend stonden meerdere engineers van Hendrikx-ITC stand-by om ervoor te zorgen dat onze klanten de kwaliteit van de mobiele netwerken konden blijven monitoren en direct konden opschalen waar nodig.

Geïnteresseerd in real-time monitoring van netwerken of dataverwerking in het algemeen? Stuur ons een vrijblijvend bericht en wij bellen u!