Our solution

Machine Learning bedrijf

De uitdaging

Het Data Science team van onze klant zorgt voor het leveren van de juiste informatie door te werken met een verscheidenheid aan data om geavanceerde visualisaties te ontwikkelen en de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Helaas moesten de Data Scientists het grootste deel van hun tijd besteden aan het organiseren en opschonen van de data. Zij moesten ook voortdurend zelf de data verzamelen.

Dit nam ongeveer 70% van hun tijd in beslag, wat betekent dat de werkelijke tijd die zij konden besteden aan echte Data Science, zoals het bouwen van trainingssets, modellering/machine learning en zaken als het verfijnen van algoritmen, slechts in 30% van hun tijd werd gedaan.

  IT Solutions Tilburg - data science 1600x907 1
  IT Solutions Tilburg - The solution

  De oplossing

  Hendrikx ITC onderzocht de dagelijkse taken van de Data Scientists en ontdekte hun tijdrovende worsteling met data management taken. De data moest handmatig worden opgeschoond en gestructureerd door de Data Scientists.

  Wij begrepen de uitdaging waarmee zij werden geconfronteerd en samen besloten we enkele van onze geavanceerde softwareoplossingen voor dataverwerking te implementeren. Deze oplossingen stellen de Data Scientists in staat de taken uit te voeren die ze eigenlijk zouden moeten doen. Dit bespaarde de tijd van handmatige handelingen van data verzamelen, data cleanen en data te structureren.

  Met onze software-oplossingen kunnen zij nu snel toegang krijgen tot de opgeschoonde data die zij nodig hebben en deze op een gestructureerde manier verzamelen, waardoor zij efficiënter kunnen werken en meer tijd overhouden om modellen, algoritmes en visualisaties te ontwikkelen.

  Het gebruiksgemak van het platform bevordert de integratie van data door het hele bedrijf en stimuleert de Data Scientists om zich te richten op waardevolle processen en het verbeteren van bedrijfsresultaten.

  “De uitgebreide datakennis van Hendrikx ITC heeft onze verwachtingen overtroffen. Ze hebben ons veel flexibiliteit geboden en ons gedurende het hele project keurig begeleid. Kort na het gebruik van hun software-oplossingen hebben onze Data Scientists dashboards gemaakt die ik eerder niet had kunnen bedenken. De bereidheid van ons team om de software te adopteren is iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt.” 

  Sr. Data Science Manager – Machine Learning Bedrijf

  Het resultaat

  De Data Scientists van onze klant hebben nu 70% extra tijd beschikbaar voor echte Data Science taken door gebruik te maken van enkele van onze softwareoplossingen.

  Zij zijn in staat om weken eerder dan voorheen nieuwe modellen en visualisaties te leveren. Innovatie bloeit omdat er simpelweg meer tijd beschikbaar is in het team. De vereiste data wordt automatisch opgeschoond, verzameld en gestructureerd.

  Momenteel werken we aan nieuwe ideeën, zoals het doorgroeien van een voorspellend data maturity niveau naar een voorschrijvend data maturity niveau.

  IT Solutions Tilburg - the result

  Hoogtepunten

  Data scientists verspilden 70% van hun tijd aan data verzameling en management.

  Gestructureerde, opgeschoonde data is nu beschikbaar binnen een paar seconden in plaats van vele dagen werk.
  Data scientists concentreren zich nu op kerntaken, zoals het opbouwen van trainingssets en het verfijnen van algoritmes.
  Gebruiksgemak en betrokkenheid van data scientists hebben de productiviteit en creativiteit verhoogd.

  Wil jouw organisatie ook tijd besparen met data science projecten?

  Wij helpen graag om kosten te besparen en focus op de kernactiviteiten te verleggen. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij een meerwaarde kunnen betekenen voor jouw organisatie!