Wat is alarmmoeheid?

Alarmmoeheid treedt op wanneer ingenieurs of vakmensen in hun werkomgeving worden blootgesteld aan een overmaat aan alarmen.

Stel je voor dat je honderden of zelfs duizenden meldingen en alarmen per dag krijgt. Door de buitensporige hoeveelheid informatie die u de hele tijd moet verwerken, raakt u ongevoelig voor deze alarmsignalen. Het wordt ook wel alertheidsmoeheid of meldingsmoeheid genoemd.

In de huidige samenleving worden we geconfronteerd met belangrijke ontwikkelingen zoals IoT of 5G, die een exponentiële toename van data veroorzaken. In veel gevallen is dit een uitstekende ontwikkeling die bedrijven in staat stelt beter te presteren door hun kennis en besluitvorming te vergroten met inzichten uit data zoals prestaties, trends, en misschien zelfs voorspellingen.

Vergeet niet dat de snelle toename van data leidt tot een snelle toename van alarmmeldingen. Deze toename houdt rechtstreeks verband met het verhoogde risico op alarmmoeheid. Deze ontwikkeling kan een negatieve invloed op je hebben. U wilt immers niet ongevoelig worden voor de alarmsignalen die er echt toe doen. De kans is groot dat u bekend bent met het verhaal van de jongen die wolf riep. Als je het verhaal toepast op alarmen, zou je niet zo ongevoelig willen zijn voor alarmen dat je niet meer reageert wanneer een alarm werkelijk belangrijk is. Gelukkig zijn er enkele manieren om alarmmoeheid te voorkomen.

5 oplossingen om alarmmoeheid te voorkomen

Als bedrijf met expertise op het gebied van gegevensverzameling, gegevensverwerking, tot en met dashboarding, weten wij wat alarmmoeheid veroorzaakt. We merkten dat onze klanten dat probleem in een alarmerend tempo ondervonden en hebben onze TripAikusoftwareoplossing ontwikkeld om onze klanten te helpen alarmmoeheid te voorkomen. Wij zullen 5 oplossingen uiteenzetten hoe u alarmmoeheid kunt voorkomen.

1. Gebruik van geavanceerde prioritering

Als het gaat om alarmbewaking en de meldingen, is het van essentieel belang dat u zich kunt concentreren op de alarmen die er het meest toe doen. Wij hebben onze TripAiku-motor ontwikkeld met een geavanceerd weegalgoritme in 2 fasen om ervoor te zorgen dat de belangrijkste alarmen degenen zijn die u te zien krijgt.. Zo kunt u veel tijd besparen door u te concentreren op de alarmen die er echt toe doen en geen tijd te verspillen aan irrelevante alarmen. Regels kunnen vooraf worden gedefinieerd en achteraf worden aangepast om ervoor te zorgen dat de juiste persoon de juiste meldingen krijgt. Dit verhoogt de workflow, vermindert stress en voorkomt alarmmoeheid.

2. Alarm clustering

Als je veel verschillende meldingen hebt, kan het in korte tijd overweldigend worden. Door de verschillende databronnen intelligent te combineren met alarmclusteringstechnologie, krijgt u meer overzicht omdat herhalende alarmen en gerelateerde alarmen allemaal worden geclusterd tot één melding. TripAiku kan die clusteren, waardoor het totale aantal meldingen vermindert en u een beter overzicht krijgt.

3. Automatisch sluiten van tickets

Bij het werken met netwerken worden grote hoeveelheden data gegenereerd en opgeslagen. De gegenereerde data worden vervolgens omgezet in waarschuwingsberichten. Als er voortdurend meldingen of tickets worden aangemaakt, neemt het totale aantal daarvan toe. Terwijl prioritering en clustering u helpen om uw tijd meer te richten op de belangrijke meldingen, zijn auto-closing tickets belangrijk om te implementeren om tijd te besparen. Zodra een alarm niet meer relevant is omdat het is opgelost of de melding inmiddels achterhaald is, ruimt een geavanceerd auto-close mechanisme de restjes voor u op. Dit vermindert het totale aantal meldingen in uw workflow management systeem, waardoor u meer overzicht krijgt en de kans verder afneemt dat u uw tijd besteedt aan verouderde tickets of meldingen. Onze TripAikuengine heeft het automatisch sluiten van tickets geïntegreerd om u te helpen de meldingen op te schonen.

4. Multi-vendor integratie

Als uw netwerk bestaat uit data genererende hardware van meerdere leveranciers, is de kans groot dat u ze niet altijd allemaal in één dashboard of overzicht kunt integreren. Niet alleen wordt het overzicht over gebeurtenissen en alarmen beperkt doordat er geen sprake is van één enkel glas (een uniforme weergave die data uit meerdere bronnen presenteert), maar het kost ook meer tijd omdat u moet schakelen of naar meerdere onafhankelijke dashboards moet kijken. Alarmmoeheid wordt verminderd door alle gebeurtenissen in één overzicht samen te brengen, zodat u zich kunt concentreren op de belangrijke gebeurtenissen – ongeacht van welke bron die afkomstig zijn. Dit zorgt ervoor dat u niet meerdere tabbladen of apps tegelijk open hoeft te houden en maakt het mogelijk om alarmen te combineren in slechts één type melding. Dit is nog een voorbeeld van hoe TripAiku u kan helpen bij het voorkomen van alarmmoeheid.

5. Verbetering van uw workflowbeheerssystemen

Systemen voor workflowbeheer zijn doeltreffend in wat zij doen – de workflows beheren. Als het gaat om het monitoren van alarmen en meldingen die worden veroorzaakt door data uit bijvoorbeeld netwerken, zou u veel baat hebben bij het gebruik van verrijkingsengines zoals TripAiku. Dankzij de open-source opbouw van TripAiku kunnen we het integreren met uw bestaande workflowmanagementsysteem om uw totale prestaties te verbeteren en alarmmoeheid te voorkomen.

Als u nog vragen hebt over alarmmoeheid of TripAiku, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.